Vďaka študentom Nexteria Leadership Academy meníme Slovensko

  1. Domov
  2. darcek
  3. Vďaka študentom Nexteria Leadership Academy meníme Slovensko

Nič nie je náhoda. Ani to, že u nás študujú mladí ľudia, ktorí sa skutočne chcú posúvať vpred. Možno aj vďaka nášmu prezenčnému 3-ročnému programu v Bratislave menia k lepšiemu svoje životy, ako aj svet okolo seba. Akokoľvek fatálne to môže na prvé počutie znieť, ver, že je to tak. Čítaj ďalej a dozvieš sa, ako náš študent Adam Spodniak cibrí svoje schopnosti a čelí výzvam ako ty.

Ako si sa dozvedel o Nexteria Leadership Academy?

Prvotne som o Nexteria Leadership Academy (NLA) započul v rozvojovom programe pre stredoškolákov DASATO. Dostal som sa k nej znovu aj neskôr pri moderovaní workshopu o design thinkingu, ktorý bol práve pre študentov Nexteria Leadership Academy. Bližšie mi ho však priblížila kolegyňa a moja dobrá kamarátka Zuzka, ktorá je v súčasnosti študentkou L3 a presvedčila ma prihlásiť sa. Spravil som super rozhodnutie.

Čo ti dáva NLA? Aké benefity, prínosy, či pridanú hodnotu?

Žijem v komunite ľudí, ktorí majú podobné hodnoty ako ja. Od spolužiakov, lektorov, mentorov až po členov tímu pociťujem obohatenie v rôznych smeroch. Viem, že sú to ľudia, na ktorých sa môžem s čímkoľvek obrátiť, nielen v rámci práce či rozvoja. Mám príležitosť networkovať so súčasnými (aj budúcimi) slovenskými expertmi z popredných spoločností, organizácií, či startupov. Učím sa v praxi na projektoch s reálnymi veľkými firmami, aj štátnou správou. Nepochybne aktívne pracujem na samom sebe a svojich zručností cez širokú škálu náučných workshopov, diskusií a prednášok.

Čo bolo na tvojej ceste rozvoja a sebapoznania najťažšie?

Keď si proaktívny/a a ambiciózny/a, pre zotrvanie je podľa mňa kľúčové obklopovať sa podobne zmýšľajúcimi ľuďmi, ktorí ťa motivujú v osobnom aj pracovnom živote. Nexteria Leadership Academy považujem za prostriedok, ktorý mi priniesol do života ľudí s podobným mindset-om

„Keď som prišiel do NLA, všetko sa zmenilo a konečne cítim, že som tam, kde patrím. V komunite ľudí, ktorá srší chuťou meniť veci v našej krajine k lepšiemu.“

V minulosti som bol obklopený ľuďmi, ktorí nezdieľali moju potrebu robiť popri škole niečo viac a ani ju nechápali. To ma veľmi frustrovalo a demotivovalo v mojom napredovaní alebo rozvíjaní môjho okolia. Keď som prišiel do NLA, všetko sa zmenilo a konečne cítim, že som tam, kde patrím. V komunite ľudí, ktorá srší chuťou meniť veci v našej krajine k lepšiemu.

Často sa hovorí o silných stránkach, ale máš aj slabé? 

Samozrejme. Do NLA som nastúpil s úmyslom cibriť svoje schopnosti a čeliť novým výzvam, ktoré ma pripravia na akékoľvek životné situácie. Ako mladý človek, podobne ako moji spolužiaci, s mnohými aktivitami častokrát zdolávam pracovné preťaženie, stres aj problémy s prioritizáciou či time manažmentom. Zároveň som aj napriek tomu stále mladý aktívny človek, ktorý potrebuje pracovať na sebe a svojich zručnostiach čo najviac. Vďaka nim chcem vytvárať inovácie a nové príležitosti.

Čím teraz žiješ? Čo študuješ? Čo ti najviac zaberá čas?

Žijem prácou, školou a rozvojom seba samého. Snažím sa obklopovať aktivitami a hlavne ľuďmi, ktorí ma napĺňajú, inšpirujú a prinášajú nové výzvy. Študujem marketingovú komunikáciu na FMK UCM v Trnave. Viac času sa snažím venovať praxi než teórii. Mať teoretické základy považujem za veľmi dôležité, ale pre mňa vždy fungovalo najlepšie získavanie praxe. 

Popri štúdiu považujem prax za esenciálnu a osobne za nevyhnutnú. Aktuálne pracujem v Customer Scale tíme spoločnosti Slido. Našou misiou je pomáhať ľuďom, aby získavali čo najviac z každého stretnutia či eventu. V našom tíme pomáhame našim používateľom naštartovať a využiť Slido, tak aby naplno využili jeho potenciál a prinášali svojmu publiku skvelé stretnutia. Zároveň pôsobím ako programový koordinátor programu SKILL IT pod záštitou iniciatívy Grow with Google. V rámci neformálneho vzdelávania, workshopov a prednášok sa snažíme šíriť medzi mladými dôležitosť mäkkých zručností.

Čo plánuješ do budúcna, ak už vieš?

V detstve som chcel byť učiteľom, neskôr ma lákala produkcia a televízna tvorba. Veľa vecí som si vyskúšal. Vo fáze, v ktorej som dnes, sa venujem primárne marketingu, projektovému manažmentu a z veľkej časti aj neformálnemu vzdelávaniu, v ktorom vidím veľký zmysel. Sám sa chcem čo najviac spoznávať a zisťovať, čo ma baví. 

Som rád, že mám vďaka Nexterii príležitosť experimentovať a skúmať nové oblasti pôsobenia, ale aj konzultovať moju kariérnu cestu s mentorkou. Baví ma skúšanie rôznych odvetví či sektorov, pretože práve tak môžem nájsť miesto, kde viem zaručiť najväčší dopad. Rád by som sa videl v produkcii audiovizuálneho obsahu, ale tiež by sa mi páčilo, ak by som naďalej pôsobil v neformálnom vzdelávaní. Môj mindset je stále otvorený novým výzvam, a preto nevylučujem, že ma cesta zaveje niekam úplne inam. 🙂

Ďakujeme Adamovi za parádny rozhovor.

A mimochodom – ak chceš aj ty zažiť atmosféru super komunity v NLA, ako píše Adam, prihlás sa už dnes do ďalšieho ročníka NLA.
Vyplň krátku prihlášku, napíš pár slov o sebe a postúp ďalej.

Tešíme sa na teba 🙂

Zisti viac o NLA
Vyplň krátku prihlášku TU