Na akých projektoch v praxi pracujú naši študenti počas tohto semestra?

  1. Domov
  2. Novinky
  3. Na akých projektoch v praxi pracujú naši študenti počas tohto semestra?

Aj ty asi patríš k tým, čo chýba prax popri štúdiu. Knihy, skriptá a seminárky sú síce fajn, ale kde je praktické využitie? Kde si máš svoje vedomosti preveriť? U nás v Nexterii ponúkajú projekty v praxi pre aktívnych a ambicióznych ľudí efektívne riešenie už popri štúdiu na vysokej škole.

Vieš si predstaviť, že by si už teraz navrhoval/a inovatívne riešenia pre mobilnú aplikáciu prestížnej banky, programoval/a e-shop pre renomovanú spoločnosť, alebo by si sa zapojil/a svojimi návrhmi do verejnoprospešného projektu v hlavnom meste? Máš šancu! U nás sa môžeš naplno realizovať. Nás a našich partnerov extrémne zaujímajú tvoje názory a nápady.

Z mnohých prieskumov vyplýva, že viac ako polovici študentov na vysokej škole chýba praktické overenie si svojich poznatkov. Práve tieto výsledky zohľadňujeme v Nexterii už 14 rokov. Projekty v praxi sú neoddeliteľnou a zároveň povinnou súčasťou štúdia v Nexteria Leadership Academy. Pre študentov to je jedinečná príležitosť, kedy môžu pracovať na reálnych zadaniach v rôznych firmách a organizáciách.

AccentureAccenture Home

Projekt s charitatívnym rozmerom

Accenture je popredná globálna spoločnosť, ktorá poskytuje široké spektrum odborných služieb. Tvorba stratégií a poradenstva či interaktívne, technologické a prevádzkové služby sú terčom záujmu tejto spoločnosti, ktorá v Bratislave a Košiciach zamestnáva vyše 2300 ľudí a patrí medzi TOP IT firmy na Slovensku.

Klientom v tomto projekte je nezisková organizácia Človek v ohrození, čím projekt naberá aj kontúry charitatívneho zámeru. Úlohou študentov je násť spôsob, ktorým sa zefektívni logistický systém humanitárnej pomoci na vojnou postihnutú Ukrajinu. Dôkladná analýza problému, premyslené a prepracované návrhy a ich následná implementácia – s tým všetkým sa musia študenti popasovať. Vďaka našej pomoci sa humanitárna pomoc dostane na Ukrajinu efektívnejšie na tie miesta, kde je potrebná a s využitím nových automatizačných procesov. 

Mesto Bratislava

Vytvor web s mapou športovísk v hlavnom meste

Chýbajú ti v meste športoviská? Naši študenti ti ich pomôžu v Bratislave nájsť. Tento rok pomáhajú mestskej organizácii STARZ pod hlavičkou magistrátu hlavného mesta Bratislava vyzbierať údaje o športoviskách na území Bratislavy. Zároveň pripravujú a otestujú na základe reálnych požiadaviek obyvateľov mapu dostupných športovísk, ktorá bude slúžiť obyvateľom aj návštevníkom mesta. Cieľom je ukázať študentom možnosti uplatnenia sa aj vo verejnom sektore, nielen v komerčnej sfére.

Microsoft

Ako byť cool značka medzi mladými?

Microsoft ako jedna z najväčších spoločností na svete ponúka sofistikované technologické produkty. Aktuálne je rozšírená vo vyše 120 krajinách sveta. Microsoft ponúka tiež vzdelávacie programy pre deti a mládež, podporuje záujem dievčat o IT a poskytuje zdarma licencie pre neziskový sektor.

Aj napriek vysoko kvalitným službám chce Microsoft pôsobiť na dnešnú generáciu dostatočne cool. Cieľom projektu je analyzovať, prečo mladí ľudia vnímajú konkurenčné spoločnosti ako atraktívnejšie. Navrhujú riešenia, ktoré môže už v budúcom roku Microsoft zrealizovať. Študenti majú možnosť naplno uplatniť svoju kreativitu, naučia sa vyhodnocovať dáta, či pripravovať komunikačnú kampaň.

Depaul

Lepší pocit aj zo seba

Nezisková organizácia Depaul Slovensko pomáha ľuďom bez domova už od  roku 2006. Ulica nie je domov a každý človek si zaslúži dôstojný život. Tento rok budú študenti Nexterie kreatívne hľadať kde a ako oslovovať potenciálnych prenajímateľov bytov, aby sme pomohli v projekte integračného bývania ľuďom bez domova, pre ktorých je vlastný domov bránou do nového života v projekte integračného bývania Housing First.

Čo ťa u nás ešte čaká?

Okrem projektov máš v programe kopec super workshopov, kurzov či diskusií so zaujímavými ľuďmi, ktorí pracujú alebo podnikajú v top firmách. Prvý rok sa najmä rozvíjaš, v druhom sa vzdelávaš a naberáš zručnosti. V poslednom ročníku pracuješ na svojom prínose pre Slovensko. Počas celého roka makáš na svojom vlastnom projekte, ktorý má spoločenský dopad a pozitívny vplyv na okolie.

Medzi takéto projekty patrí napríklad Platforma GROWNi, ktorá prepája a rozvíja mladých ľudí a projekty z celého Slovenska, podcasty, či množstvo kurzov, workshopov a prednášok na rôzne témy.

Prihlásiť sa môžeš už dnes!