DASATO! Nexteria ide ksebe spolu s Teach for Slovakia na InTalks

  1. Domov
  2. Nezaradené
  3. DASATO! Nexteria ide ksebe spolu s Teach for Slovakia na InTalks

Už dlhodobo v prieskumoch vychádza, že duševné zdravie mimoriadne podceňujeme. Na Slovensku, ale aj vo svete. Rozhodli sme sa preto pre ďalšiu užitočnú, inšpiratívnu a aktuálnu diskusiu InTalks spolu s našimi partnermi DASATO Academy, Ksebe a Teach for Slovakia. Aj téma mala príznačný názov: Prečo sa všetci bavíme o mentálnom zdraví?

Kto sa zúčastnil?

Moderátorkou večera bola Petronela Halamová z DASATO Academy.

 

Elegantne a s jej vlastným šarmom viedla diskusiu s hostkami InTalks diskusie – spoluzakladateľkou platformy ksebe.sk Petrou Žilinčanovou, ktorá momentálne združuje psychológov, u ktorých si možno objednať terapeutické sedenie len pár klikmi. Ďalšou hostkou bola psychologička Veronika Šemberová. Rozoberali sme témy ohľadom duševnej pohody a osobného rastu. 

 

Hlavnou témou bolo duševné zdravie, prevencia pred možnými problémami, ako aj aktuálne témy medzi mladými ľuďmi.

Čo sa pýtali účastníci na Intalks?

  • Kedy vyhľadať pomoc psychológa?
  • Čo robiť, keď som vo všetkom sám/sama?
  • Je možné, že mám predispozície na poruchy?
  • Ako viem byť nápomocný/á blízkej osobe? 
  • Kedy viem, že som už zdravý/á?
  • Aké sú možnosti riešenie problémov?
  • Aké sú prvé signály, že niečo so mnou nie je v poriadku? 

S odpoveďami pomáhala aj skúsená psychologička Veronika Šemberová, ktorá ochotne, odborne a ľudsky odpovedala na všetko, čo ľudí v ten večer trápilo.

Aha moment ?

Čo ďalej? Ako žiť život? Aká je tá magic formula pre život? 

Toto bola jedna veľká téma, ku ktorej zaujala Petra Žilinčanová jasné stanovisko. Nie je možné nič urýchliť, ani si to presne naplánovať, inak môžeme veľmi ľahko vyhorieť. Práveže starostlivosť o seba je celoživotná a stále máme čo robiť a prečo na sebe pracovať. 

Diskusia prebiehala naživo v Nexterii, ale zároveň bola streamovaná na sociálnych sieťach (záznam si môžeš pozrieť TU). Ak o ďalšiu skvelú InTalks debatu nechceš prísť, sleduj nás aj naďalej. Chystáme ju na november a opäť to bude veľmi hodnotné!  Za podporu ďakujeme Teach for Slovakia, DASATO Academy a ksebe.sk.