Ako vyzeral letný semester v Nexterii?

  1. Domov
  2. Novinky
  3. Ako vyzeral letný semester v Nexterii?

Letný semester sa už pomaly skončil a ešte predtým ako sa všetci vrhneme na aktivity, ktoré nás čakajú v lete, sa poď spolu s nami pozrieť na to čo sme v Nexterii mohli zažiť počas posledných mesiacov.

Začiatok roka sa mnohým z nás spája z dátumom 24. 2., kedy vypukol konflikt na Ukrajine. Pre mnohých z nás to bol šok, s ktorým takmer nikto na prelome rokov nerátal. No aj napriek tejto situácii sme mohli vidieť, ako sme sa spoločne zomkli v pomoci ľuďom, ktorí to najviac potrebovali. Aj my v Nexterii sme sa snažili reagovať na túto situáciu čo najrýchlejšie a preto sme priniesli verejnú diskusiu na tému Vojna na Ukrajine s uznávaným historikom Jarom Valentom. Diskusiu si môžeš pozrieť TU.

Sme veľmi vďační, že v tejto situácii nezostali chladnými ani naši študenti, alumni, členovia tímu a správnej rady. O tom ako pomáhali ľudia z našej komunity si môžeš prečítať TU. Ďakujeme všetkým, ktorým nie sú ľahostajné osudy ľudí v ich okolí a aj za to že ste ukázali ľudskú tvár v momentoch, kedy to je nielen potrebné, ale priam nevyhnutné.

Počas posledného semestra sme mali taktiež možnosť vidieť, ako študentky a študenti tretieho ročníka Nexteria Leadership Academy dokončovali svoje Leadership Development Projects. Svoju takmer jeden a polročnú prácu na projektoch zavŕšili finálnimi prezentáciami, ktoré sa uskutočnili v máji. Sme na naše študentky a študentov hrdý, že sa rozhodli pozitívne meniť Slovensko aj pomocou svojich projektov. O tom na akých projektoch pracovali naše študentky a študenti pracovali si môžeš prečítať TU.

Sme veľmi radi, že sme sa počas jari mohli spolu vidieť o čosi intenzívnejšie. Podarilo sa nám zoorganizovať niekoľko prednášok o Nexterii priamo počas vyučovacích hodín na stredných a vysokých školách. Stretnúť ste nás mohli aj na Veľtrhu podnikateľských talentov v Nivách, na Dňoch absolventov 2022 na EUBA, taktiež na ChemDays 2022 na Fakulte chemickej a potravinárskej technológie STU.

Ďalšou skvelou možnosťou kde si nás mohol stretnúť boli Nexteria Days, kde si sa mohol stretnúť s našimi študentami, ktorí rozprávali o ich skúsenostiach v Nexterii. Počas jedného z Nexteria Day si mal taktiež možnosť vidieť naživo diskusiu s Terkou Lukáčovou, ktorá stála pri zrode Nexteria LAb, I AMbitious a Growni. Diskusiu si môžeš pozrieť TU.

Po dvoch rokoch sa nám taktiež podarilo stretnúť s ďalšími neziskovkami na spoločnej víkendovke v Záježovej. Reč je o neziskových organizáciach Sokratov Inštitút a Kolégium Antona Neuwirtha. Počas spoločného víkendu sme mali možnosť lepšie sa spoznať medzi organizáciami, zdieľať spolu svoje radosti a zápasy a taktiež sme si užili spoločný čas pri rôznych zábavných aktivitách, alebo napríklad pri saunovaní. Sme vďační aj za to, že po tejto víkendovke sa nám podarilo stretnúť sa už na dvoch spoločných akciách a teda môžeme vzťahy medzi našimi organizáciami ešte viac prehlbovať.

Vyvrcholením letného semestra sú nepochybne promócie našich tretiačok a tretiakov. Tento deň sa zapísal do pamäti celej našej Nexteria komunity ako deň, keď sme sa takmer po dvoch rokoch stretli osobne, aby sme spoločne oslávili promócie našich tretiakov a tretiačok programu NLA a zároveň ich privítali do našej alumni komunity. Veľkú radosť máme aj z toho, že spolu s aktuálnym tretím ročníkom odpromovali naživo aj minulé dva ročníky tretiakov a tretiačok, ktoré mali promócie len v online podobe.

Stretnutie bolo o to výnimočnejšie, že sa nás v Moyzesovej sieni v Bratislave stretlo viac ako 200! Medzi nimi naši študenti, alumni, lektori, mentori, Nexteria tím, podporovatelia, zástupcovia firiem a neziskoviek, s ktorými spolupracujeme a ďalší naši priatelia.
Promócie skvelo moderovala alumni NLA Tereza Kmecová. Okrem príhovoru CEO Nexterie Tomas Hasala, sme mali možnosť počuť aj o dôležitosti mentálneho zdravia od nášho hlavného partnera Tatra banka, pre ktorú robili naši študenti projekt na túto tému. Ďalším zaujímavým vstupom bol príhovor nášho tiež hlavného partnera Accenture na Slovensku. Príhovor sa niesol v duchu prepájania neziskového sektora s verejným sektorom cez skvelé projekty, ktorých sú aj naši študenti súčasťou.
A čo na to CEO Nexterie, Tomáš Hasala?
„Za mojich 8 rokov v Nexterii bolo málo momentov, kedy som zmysel a výsledky našej práce cítil tak intenzívne a hmatateľne, ako keď som počas oficiálneho večera preciťoval spoločnú emóciu a potom počas dlhokánskej afterky hovoril s množstvom našich mladých.“

Ďakujeme celej komunite okolo Nexterie, našim partnerom, mentorom, lektorom za ďaľší skvelý rok, ktorý sme mohli s vami prežiť. A ak máš aj ty chuť stať sa súčasťou jedičnej komunity Nexterie, tak sa pozri na náš web, kde nájdeš viac informácii >> nexteria.sk.