Nexteria Leadership Academy v Košiciach: Úspešný štart prvého ročníka

  1. Domov
  2. Blog
  3. Nexteria Leadership Academy v Košiciach: Úspešný štart prvého ročníka

Moje meno je Richard a som jeden z 18 prvákov Nexteria Leadership Academy v Košiciach. Po úspešnom etablovaní v Bratislave otvorila NLA svoje brány aj v Košiciach, za čo som veľmi rád. Týmto programom priniesla jedinečnú príležitosť rozvoja mladých na východe Slovenska. Keď sa registrácie otvorili na východe, neváhal som ani minútu. Vedel som, že toto je príležitosť, ktorá mi môže dať nový impulz a posunúť ma vpred.

Absolvoval som už rôzne programy, kurzy a workshopy. V Nexteria Leadership Academy som videl potenciál niečoho nového, čo som doteraz nezažil. Môžem s istotou povedať, že tento program je naozaj iný. NLA mi ponúka skvelé možnosti na lepšie pochopenie seba samého, zapojenie sa do mladého a energického kolektívu, spoznávanie úspešných a inšpiratívnych ľudí či prácu na reálnych projektoch v praxi pre fungujúce firmy. Dosť bolo “omáčok” na úvod, poďme si povedať viac o tom, ako to celé prebiehalo.

Prvý semester bol plný kurzov, ktoré nám pomohli rozvíjať líderské schopnosti a sebavedomie. Naučili sme sa efektívne komunikovať, spolupracovať, riešiť problémy či prezentovať. Mali sme možnosť stretnúť sa s inšpiratívnymi lektormi a mentormi ako Mária Uhrinova, Petra Imrichová z firmy AT&T či pánom Mariánom Kolníkom, ktorí sa s nami podelili o svoje skúsenosti a rady. 

V polovici októbra sa v Košiciach oficiálne rozbehol prvý ročník Nexteria Leadership Academy. Celodenný Kickoff program nás privítal a ponúkol aktivity na spoznávanie sa medzi sebou a aj s Nexteriou. Neskôr sa k nám pridali aj podporovatelia programu a spoločne sme odštartovali túto jedinečnú cestu.

„Keď sa registrácie otvorili na východe, neváhal som ani minútu. Vedel som, že toto je príležitosť, ktorá mi môže dať nový impulz a posunúť ma vpred.“

Networkingová aktivita v rámci Kickoffu zimného semestra.
Networkingová aktivita v rámci Kickoffu zimného semestra

Hneď prvý kurz Farebná typológia osobnosti s lektorkou Ľudmilou Grajcárovou nám pomohol spoznať rôzne typy osobnosti a ich charakteristiky. Naučili sme sa ich rozpoznávať a využiť v praxi. Zistili sme aj, aký typ osobnosti je nám najbližší.

Veľmi sme si užili aj diskusiu s Pavlom Lipovským, členom dozornej rady Nexterie. Podelil sa s nami o svoje skúsenosti a odpovedal na naše otázky.

Prvý mesiac v NLA bol nabitý aktivitami, ktoré nám pomohli:

  • spoznať sa navzájom a s Nexteriou,
  • rozvíjať svoje interpersonálne zručnosti, 
  • naučiť sa o rôznych typoch osobnosti a
  • získať inšpiráciu od úspešných osobností. 

Druhý mesiac v košickej NLA bol plný príležitostí na rast a rozvoj. Absolvoval som sériu pútavých workshopov, ktoré mi pomohli zdokonaliť moje kľúčové zručnosti. Naučil som sa efektívne dávať a prijímať spätnú väzbu, precvičil som si komunikačné stratégie v rôznych kontextoch a osvojil som si princípy tzv. rastového myslenia, ktoré mi umožní vytrvalo kráčať za svojimi snami.

Fotka študentov Nexteria Leadership Academy s lektorom
Kurz Spätná väzba na každý deň s Dodom Dolinkom

Okrem kurzov som mal možnosť stretnúť sa a diskutovať s dvoma inšpiratívnymi hosťami – Petrom Schmiedlom, generálnym manažérom KFA, a Mariánom Hudecom, CEO Nexterie. Ich bohaté skúsenosti a vízie pre budúcnosť ma motivovali a pomohli mi ujasniť si vlastné ciele a kariérne ambície.

Diskusie s hosťami boli pre mňa obohacujúcou skúsenosťou a ukázali mi, aké dôležité je neustále sa rozvíjať a učiť sa od úspešných ľudí. Som presvedčený, že program NLA mi aj v budúcnosti prinesie mnoho ďalších príležitostí na rast a posun vpred

Diskusia s Petrom Schmiedlom z Košickej Futbalovej Arény
Diskusia s Petrom Schmiedlom z Košickej Futbalovej Arény

Posledný mesiac semestra sme sa zamerali na rozvoj líderských schopností a posilnenie osobného rastu. V kurze Hodnoty v praxi som sa dozvedel, aké dôležité je zachovávať svoje hodnoty v rôznych situáciách. Naučil som sa definovať svoje hodnoty, komunikovať ich a integrovať do každodenného života.

Kurz Moja osobná značka mi pomohol pochopiť dôležitosť budovania silnej reputácie a odlíšenia sa od konkurencie. Lektori Róbert Tóth a Juraj Probala nám dali cenné rady, ako sa prezentovať online aj offline a ako budovať silnu reputáciu.

„Diskusie s hosťami boli pre mňa obohacujúcou skúsenosťou a ukázali mi, aké dôležité je neustále sa rozvíjať a učiť sa od úspešných ľudí.“

Kurz Moja osobná značka s lektormi z Idea Element

Kurz Bližšie k sebe s Denisou Veselskou bol zameraný na sebareflexiu a osobnostný rozvoj. Mal som možnosť zhodnotiť svoje životné hodnoty, stanoviť si ciele do budúcnosti a ujasniť si  svoj životný smer.

V závere mesiaca sme zorganizovali vianočný večierok, ktorý bol príjemným zakončením semestra a príležitosťou na rozlúčku pred prázdninami so spolužiakmi.

Prvý semester v NLA bol veľmi obohacujúci. Získal som cenné zručnosti a vedomosti, ktoré mi pomôžu v mojom ďalšom štúdiu a kariére. Teším sa na to, čo mi prinesie druhý semester a na cestu k líderstvu, ktorú som v NLA začal.

Záverečná fotka z Kickoffu zimného semestra

A mimochodom – ak si chceš aj ty rozšíriť svoje obzory a zažiť super komunitu, ako píše Richard, prihlás sa už dnes do ďalšieho ročníka NLA. Vyplň krátku prihlášku, napíš pár slov o sebe a postúp ďalej.