Spolu meníme Slovensko. Buďte pri tom aj vy.

  1. Domov
  2. Nezaradené
  3. Spolu meníme Slovensko. Buďte pri tom aj vy.
“V Nexterii veríme, že kľúčom k lepšej budúcnosti Slovenska sú vzdelaní a aktívni mladí ľudia s hodnotami. Preto už 14 rokov cez rozvojové programy a kariérno-vzdelávacie podujatia podporujeme mladých na Slovensku a prepájame ich s praxou.
Už počas školy rozvíjame ich zručnosti, talenty, vedieme ich k hodnotám aj k zmysluplným projektom. Pomáhame pripravovať schopné mladé líderky a lídrov, ktorí potom v rôznych oblastiach spoločnosti prinášajú pozitívne zmeny.
O tom je Nexteria. To je to, prečo to celé robíme. Aby Slovensko bolo krajinou, kde chcú žiť vaše aj naše deti. Ďakujeme, že ste s nami pri tom.”
Tomáš Hasala, CEO Nexteria
Sledujte nás, postupne vám predstavíme ľudí z našej komunity aj spôsob, akým spolu meníme Slovensko. Viac o našich programoch nájdete tu na nexteria.sk. #nexteria #spolumenimeslovensko
“Nexteria nie je iba vzdelávacia organizácia. Naším poslaním je dopad, konkrétne zlepšenia, ktoré cez stovky mladých ľudí prinášame vo firemnom, neziskovom aj verejnom sektore na Slovensku.
Dlhodobo spolupracujeme s top firmami, startupmi, občianskymi združeniami aj inštitúciami verejnej správy a pomáhame im. (Viac info tu >> bit.ly/nexteria2023)
Mladým ľuďom pomáhame získať to, čo im najviac chýba – prax. Skúsenosti z reálnych projektov, cenné rady od našich expertov aj silná komunita ich posúvajú vpred raketovou rýchlosťou. Vďaka tomu sú pripravení stať sa lídrami vo svojom odbore a prinášať malé aj veľké zmeny k lepšiemu, tu na Slovensku. Až 90 % našich absolventov zostáva žiť a pracovať doma.
Nexteria je magnetom pre mladé talenty, ktoré chcú rásť a zároveň byť užitočné, prospešné pre druhých. Niet divu, že sa naši absolventi nielen pravidelne objavujú v rebríčkoch ako Forbes 30 pod 30 a pracujú na zaujímavých pozíciách, ale aj vyhrávajú jeden hackathon za druhým a aktívne riešia aktuálne výzvy Slovenska.
Preto podporujeme mladých a dávame im hlas. Lebo majú neskutočnú energiu a chuť meniť veci k lepšiemu – a presne to na Slovensku potrebujeme. Ďakujeme, že ste s nami pri tom.”
Kristina Félová, COO Nexteria
Sledujte nás, postupne vám predstavíme ľudí z našej komunity aj konkrétne zlepšenia, na ktorých sa podieľajú. #nexteria #spolumenimeslovensko
“Máme programy, kvôli ktorým šikovní mladí ľudia zostávajú na Slovensku. Získali sme za našu prácu niekoľko ocenení. No najväčším úspechom Nexterie je silná komunita ľudí, ktorým záleží na našej krajine a ktorí aktívne menia veci vo svojom okolí k lepšiemu.
Túto komunitu budujeme už vyše 14 rokov a jej súčasťou nie sú len naši študenti a absolventi, ale aj lektori, mentori, experti na rôzne témy, partneri, podporovatelia a priatelia, spolu už vyše 500 ľudí.
Vedeli ste, že lektori a mentori u nás vedú špičkové kurzy a odovzdávajú cenné rady mladým úplne zadarmo? Že absolventi dobrovoľne a dlhodobo prispievajú zo svojho platu, aby ďalší študenti mohli zažiť to, čo oni? Že vďaka našim partnerom a donorom platia naši študenti len cca 20 % z reálnej hodnoty programu, aby si to mohli dovoliť všetci?
Komunita drží spolu a vzájomne si pomáha. Služba a vzájomnosť patria aj medzi naše hodnoty.
Prepájame ľudí zo všetkých možných odborov, sektorov aj kútov Slovenska, aby sa spoločne posúvali vpred rýchlejšie, boli pre seba oporou aj v časoch, keď sa im nedarí a prinášali spolu pozitívne zmeny – nielen v Bratislave, ale rovnako aj v regiónoch a aj zo zahraničia.
Za konkrétne zmeny, ktoré sa im podarí uskutočniť, im každý rok na našom stretnutí komunity vyjadrujeme Poďakovanie Nexterie.
Nie sme žiadnym uzavretým klubom, práve naopak – do našej komunity pozývame všetkých, ktorí majú chuť meniť Slovensko k lepšiemu. Buďte pri tom aj vy, máme až 5 programov!”
Martin Mojzeš, Program Leader Nexteria Leadership Academy
Sledujte nás, postupne vám predstavíme ľudí z našej komunity aj konkrétne zmeny, ktoré vo svojom okolí prinášajú. Viac o našich programoch na nexteria.sk
“V Nexterii nemáme iba kvalitné rozvojové programy – pod značkou Night Of Chances už 12 rokov organizujeme aj najväčšie kariérno-vzdelávacie podujatia na Slovensku či v Brne, ktorých sa zúčastnilo už vyše 10-tisíc študentov hľadajúcich svoj dream job. Študentky a študenti si kupujú lístky, aby mohli prísť večer do školy a nepremeškali skvelý obsah, networking s manažmentom eticky podnikajúcich firiem či top kariérne šance.
Až 75 % účastníkov nášho eventu NOC IT 2023 uviedlo, že reálne uvažujú o práci vo firmách, ktoré boli na podujatí prítomné. Robíme to inak a teší nás, že naši partneri z biznisu, IT, práva, financií a ďalších oblastí s nami spolupracujú radi a dlohodobo.
Záleží nám na tom, aby sa mladí mohli učiť od expertov z praxe a získavať skúsenosti na reálnych projektoch už popri vysokej škole. Prepájame mladé talenty s top firmami, neziskovkami aj inštitúciami verejnej správy, aby šikovní mladí ľudia neodchádzali do zahraničia, ale našli zmysluplnú prácu doma a posúvali našu krajinu vpred.
Dokonca máme aj špeciálny program pre Slovenky a Slovákov v zahraničí, ktorí sa chcú angažovať doma – počuli ste už o Nexteria Global? Naším najväčším cieľom v tomto programe je návrat talentov na Slovensko.
Pozitívne zmeny na Slovensku prinášame aj cez profesionálne hackathony, ktoré organizuje náš tím Night of Chances. Len nedávno sa uskutočnil náš prvý inkluzívny ideathon Ty&Teraz a za sebou máme už aj tretí ročník Futuretonu – súťaže, v ktorej mladí riešia aktuálne výzvy Slovenska, ktoré ich najviac trápia.
Sme tu preto, aby sa schopní a slušní mladí ľudia vedeli a chceli uplatniť na Slovensku a boli prínosom pre našu spoločnosť.”
Blanka Nohýnková, Program Leader NOC
Sledujte nás, postupne vám cez konkrétne príbehy mladých ľudí povieme viac.  #nexteria #spolumenimeslovensko