Príbeh Nexteria Global HUB

  1. Domov
  2. Global
  3. Príbeh Nexteria Global HUB

„HUB je aj o návrate na Slovensko, no je aj o všetkom, čo sa deje pomedzi to,“ hovorí zakladateľka Veronika Cigáneková. Zaujímalo ťa niekedy ako a prečo vznikol program Nexteria Global HUB? Prečítaj si príbeh HUBu slovami jeho zakladateľky.

Ako sa to celé začalo…

“Rok 2019 bol rok tretej úspešnej Night of Chances London (alebo familiárne Noc Londýn) zastrešenou vtedy Nexteria London. Noc Londýn bola skvelý event kedy sa mali možnosť stretnúť Slováci z Anglicka a spoznať zaujímavé kariérne príležitosti doma. Len bola škoda, že sa diala len raz za rok. V tíme sme si povedali, že skúsime rozbehnúť menšie komornejšie podujatia a tak zážitok z komunity ktorá vznikala na Nociach prinesieme častejšie počas školského roka. A tak sa rozbehla séria komornejších diskusií v Londýne so slovenskými expertmi na biznis, politiku či neziskové organizácie. Avšak ako si mnohí spomínajú prelom 2019 a 2020 bol poznačený aj pandémiou. Nás to ovplyvnilo tiež… všetky podujatia naplánované v Londýne sme museli zrušiť. Rušili sa lety, priestory, catering či hotely pre hostí.

Zrod Nexteria Global 🌍

Ako viacerí sme aj my, vtedy Nexteria London, skúsili prejsť do online sveta. Začali sme viesť online diskusie, facebook streamy a experimentovať s formátmi v online priestore. Naraz sa začala črtať príležitosť. Čo ak by sme nastavili viac-mesačný program s komunitnými a rozvojovými aktivitami ako aj s kariérnymi príležitosťami celý online? Vedeli by sme zážitok z Noci presunúť do online priestoru, predĺžiť a priniesť viac hodnoty účastníkom? Zrazu by sa mohla z Nexteria London stať globálna Nexteria. Môže sa pripojiť ktokoľvek komu to dovolí spojenie a časové pásmo. Môžeme zasiahnuť Slovákov aj Slovenky v zahraničí, ktorí sú v Dánsku, Holandsku, Španielsku, Francúzku či aj v susednom Česku. Nemusíme sa už viazať len na Londýn a Anglicko. Predsa len už doliehali aj dôsledky Brexitu a veľa študentov si vyberalo iné destinácie. Expanzia nikdy nevyzerala jednoduchšie. A tak sa aj stalo. Zrodil sa Nexteria Global HUB. Program pre globálnych Slovákov, ktorý prináša komunitné, rozvojové a kariérne aktivity a inšpiruje k návratu na Slovensko.

O čom je HUB? 👥

Teraz je to už tretí rok, čo Nexteria Global HUB združuje globálnu komunitu Slovákov a Sloveniek. Mnohí z nich v HUBe našli príležitosti na stáže či prácu na Slovensku, iní sa dozvedeli o sebe viac cez rozvojový program a veľa z nich si odnáša priateľov na celý život. O tom je HUB. Je aj o návrate na Slovensko, no je aj o všetkom, čo sa deje pomedzi to. Návrat na Slovensko môže priniesť veľký impact, ale tiež vieme že nie je pre každého. No HUB je pre všetkých Slovákov v zahraničí ktorých ťahá globálna slovenská komunita a majú záujem o prepájanie sa so Slovenskom či už zo zahraničia alebo jedného dňa návratom.
Verím, že sa vidíme v HUBe!“

Veronika Cigáneková

Zakladateľka Nexteria Global HUB

Náš 2-mesačný online program pre Slovenky a Slovákov v zahraničí absolvovalo už takmer 200 mladých ľudí z rôznych kútov sveta. Vďaka pestrému programu plného expertných rečníkov a profesionálov pôsobiacich na Slovensku, stretnutiam naživo po celej Európe a kariérnym, ale aj rozvojovým príležitostiam, sa účastníci pravidelne dozvedajú o možnostiach, ako sa angažovať či nájsť si dobrý džob na Slovensku aj zo zahraničia. Spolu budujeme aktívnu a rôznorodú komunitu mladých ľudí, ktorá chce prispievať a prinášať pozitívne zmeny aj na Slovensko. Sleduj nás na facebooku či instagrame a nezmeškaj otvorenie ďalšieho kola.