Recept na perfektný Kick-Off. Noví prváci a prváčky, vitajte!

  1. Domov
  2. Uncategorized
  3. Recept na perfektný Kick-Off. Noví prváci a prváčky, vitajte!

Písal sa druhý septembrový štvrtok a prváci a prváčky Nexteria Leadership Academy, ešte trošku neistí v tom, čo ich najbližšie tri roky čaká, sa stretli na Kick-Offe svojho prvého semestra. Pomiešali sa tu rôzne osobnosti, každá s vlastnými očakávaniami a obavami. Ani sme netušili, ako nám to nakoniec všetkým padne po chuti. Z rozmanitých ingrediencií nám nakoniec vyplynul tak kúzelný víkend, že tento náš recept s vami skrátka musíme zazdieľať!

Ingrediencie:

  • Unispace FEI STU
  • Jedlo od cateringu Družba, ktoré vám odpáli dekel
  • Ovocie a snacky od našich priateľov z Lunysu (Ďakujeme! ❤️)
  • Nepriaznivé počasie
  • Program plný spoznávania sa a smiechu
  • Úžasný Nexteria Leadership Academy tím
  • Inšpiratívni alumni s Nexteria srdiečkom
  • Veľa zapálených prvákov a nadšených druhákov a tretiakov
  • Nejaký ten kávový kútik
  • Kazimír (tajná ingrediencia)

1. Začneme last-minute zmenou miesta

Kick-Off neodštartovalo nič iné, ako e-mail z Nexterie: “Z dôvodu nepriaznivého počasia meníme lokalitu podujatia.” A tak sme sa nestretli v pôvodnej lokalite Mlyn Klepáč, ale v bezpečnejšej možnosti, ktorou bol Unispace FEI STU. Vlastne sme sa z toho aj celkom tešili. Hoc nie ukrytý medzi stromami ako Klepáč, Unispace bol dostatočne ďaleko od ľudí a vznikla v ňom príjemná bublinka, kde sa mal každý kde zložiť. Študenti z 1. levelu sa zhodli, že jediné, čo priestoru chýbalo, bol free prístup na internet, ale predsa len sme na tých telefónoch nepotrebovali tráviť veľa času. Takže ďakujeme, Unispace, malo to doslova všetko!

“Podľa mňa nechýbalo nič, fakt som si na nič nepovedal, že: „Toto je kde?“ alebo „Prečo tu nie je toto?“ Prostredie je naozaj sympatické, dobre robené pre co-work a network.”
Timo, L1

2. Primiešame skvelé vege jedlo a maškrtky počas celého dňa

Stravu sme spoločne hodnotili ako nadpriemernú a s jemným úžasom už v procese. V spomienkach mi plávajú momenty, kedy sme dostávali jedlo na tanier a hádzali po sebe navzájom fascinované pohľady, aj ako sme vyškrabkávali zvyšky z tanierov. Vďační sme boli aj za coffee breaks a bezodné hrnčeky na kávu a čaj po celé dni. V kaviarenskom kútiku sa občas objavili nejaké tie maškrtky, od ovocia cez záviny, až po oškvarkové pagáčiky. Mizli rýchlo, no nezostali sme o hlade. O naše brušká bolo skutočne dobre postarané. Niet divu, že nám bolo tak dobre, ak je pravda, že láska prechádza cez žalúdok!

“Jedlo úplný strop! Cením si diverzitu na meníčku: vegetariánske rizoto, pizza, šošovicové kari, palacinky, bagetka, polievky. Plus pravidelné coffee breaks? To musí byť sen!”
Hanka, L1

3. V informáciami nabitom programe dôkladne premiešame ľudí

Program bol nabitý nabitý. Najprv sme sa spoznávali po menách, potom po charaktere. Rozprávali sme sa formálnejšie aj neformálne, zažili sme si speed-dating so spolužiakmi, ale aj prvé spoločné výzvy, ktoré sme museli prekonať ako tím. Každý z nás sa podieľal na takej malej “mission impossible”, a všetci ju úspešne zvládli. Prepojili sme sa s alumni, spoznali sme Nexteriu aj po iných stránkach ako NLA a pozrieť nás prišli dokonca aj študenti z NLA Košice. Absolvovali sme prednášky aj ako level, aj cross-levelovo, s našimi staršími spolužiakmi z L2 a L3. Zistili sme, čo Nexteria predstavuje a znamená. Pre jej študentov, absolventov aj pre Slovensko.

Zvolili sme si aj našich prvých ambasádorov, ktorí budú pred Nexteriou najbližší rok zastupovať naše záujmy: Juraja, Hanku a Vladka. Tešíme sa a držíme vám palce! Zároveň sme si zvolili aj nášho maskota, to už menej oficiálne, takisto zo zástupu spolužiakov. Toto je Kazimír. Je to oficiálny nexterák, má aj menovku a tak.

Aj medzilevelovo sme prežili mnoho príjemných, otvorených rozhovorov. Posledný večer nám tretiaci v 30 sekundách odprezentovali svoje leadership development projekty. Veľa z nás sa v nich našlo a hneď v ten večer sme sa poprepájali s víziou spolupráce a výpomoci na jednotlivých projektoch. Ak budú aj ďalšie roky v rámci komunity tak ľudské ako kick-off, skutočne to bude stáť za to.

4. Trošku to preženieme s dažďom

No, to sa teda stalo nám. Pekné počasie by sa určite zaslúžilo o jednoduchšie presuny do a z Unispace-u. Prekvapivo sme však aj z upršaných dní, kedy sa polovica Českej republiky strácala pod vodou a Bratislava ju začínala nasledovať, vyťažili maximum.

“Väčšinou, keď je takéto počasie, plačem doma pod perinou, a aj keď som s blízkymi, som taká „smutná“, no vďaka Kick-offu nemám reálne ani jednu blbú spomienku na ten víkend. Boli to jedny z najkrajších dní v tomto roku.”
Paťka, L1

Aj keď väčšina programu musela byť presunutá z exteriéru na koberec, dokázali sme sa potlačiť. Nakoniec sme sa zhodli, že dážď predsa len nebol taká hrôzostrašná prekážka (a to najmä vďaka tej last-minute zmene priestoru–každý krok receptu je mimoriadne dôležitý). Aj vnútri sme dokázali kecať, smiať sa a spoznávať sa, a aj vnútri sme sa dokázali otvoriť.

5. Poriadne to roztočíme na afterparty

Každý večer sme zakončili spoločným neformálnym posedením. Kecali sme, hrali sme hry, varili si spoločne čajík a tešili sa jeden z druhého. Tie najúprimnejšie a najintímnejšie rozhovory sa predsa skrývajú v únave po peknom, produktívnom dni. Na tzv. “after-afterku” v sobotu večer v Kácečku sa dostalo len zopár preživších, prirodzené party animals–medzi nimi aj celý Nexteria tím. Veľký rešpekt. Tancovalo sa náruživo, aspoň do tretej ráno.

“Prvé dva dni to bolo v podstate o rozprávaní a takom bližšom spoznaní. Tretí deň to už bolo o inom. 😉 Boli sme uvoľnení a to pridalo na zábave. After-afterka bola nad moje očakávania, pretože som netipoval, že by sme skončili o polnoci v Kácečku skákajúci o život na už ani nepamätám akú hudbu. Ešte keď k tomu pridám, že sme sa tam dotrepali v tom daždi.”
Filip, L1

6. Poďakujeme organizátorom a zúčastneným 🙂

Všetkým z nich naozaj patrí jedno obrovské ĎAKUJEME!  Každý, kto počas troch “kick-offových” dní zavítal do Unispace-u, sa pričinil o kolektívny zážitok, ktorý väčšina opisuje superlatívami. Ako príslušníčka prvého levelu NLA musím povedať, že kick-off u mňa vykopol program na vrchol osobných priorít. Čakajú nás tri roky v NLA. Každý alumni o nich hovorí ako o nezabudnuteľných, a tak aj odštartovali. Tak nech nás Kazimír sprevádza! 🐹

P.S.: Možno ťa sklamem, no tvoj kick-off nevyjde rovnako, aj ak splníš každý jeden krok. Ale bude tvoj. Možno bude ešte lepší. Najdôležitejšie je skúsiť to, lebo bez toho to pravé nexterácke neochutnáš. V Nexterii sa na teba budeme tešiť budúci rok! 😉