Projekty v praxi v letnom semestri Nexteria Leadership Academy

  1. Domov
  2. Nezaradené
  3. Projekty v praxi v letnom semestri Nexteria Leadership Academy

Aj počas tohto semestra majú študenti a študentky Nexteria Leadership Academy jedinečnú príležitosť vyskúšať si prácu na reálnych projektoch v spolupráci s veľkými firmami, štátnymi orgánmi či neziskovými organizáciami. Projekty nepredstavujú len nápady do šuplíka, ale aj prepracované riešenia aktuálnych problémov, ktorým spoločnosti a organizácie čelia. Čítaj ďalej a zisti, kde všade podáme pomocnú ruku v najbližších týždňoch. Poď sa inšpirovať!

TATRA BANKATatra banka – Wikipédia

Zlepšovanie komunikácie banky so zákazníkmi

Tatra banka je na slovenskom trhu už ostrieľaná značka a medzi mladými veľmi obľúbená. K tomu prispieva okrem iného digitalizácia, na ktorú Tatra banka kladie obzvlášť dôraz.

Cieľom študentov a študentiek NLA bude zlepšiť komunikáciu banky ohľadom bezúčelového, ako aj hypotekárneho úveru. Študenti a študentky budú intenzívne pracovať na tom, aby zistili, čo všetko je pre záujemcov a záujemkyne o úver dôležité a tomu následne prispôsobili komunikačné kanály, najmä web. Prichádzať budú s novými nápadmi na úpravu obsahu i formy, ich realizovateľnosť následne konzultovať s UX špecialistami a IT architektmi.

Národná banka SlovenskaHomepage - Národná banka Slovenska

Ako spraviť financie konečne zrozumiteľnými

Komunikácia centrálnych či národných bánk sa môže zdať nudná, keďže jej len málokto rozumie. Medzi projekty vo verejnej správe patrí aj tento, v spolupráci s Národnou bankou Slovenska.

NBS v posledných mesiacoch pracuje tvrdo na tom, aby sa naučila zrozumiteľne a zaujímavo komunikovať s mladými ľuďmi o finančných či ekonomických témach. Sústredí sa najmä na témy ako inflácia, finančný trh, investície, inovácie vo svete financií (digitálne meny a iné), aby mladí ľudia vedeli aj v bežnom živote racionálne reagovať na dynamiku finančného sektora a lepšie pracovali so svojimi peniazmi.

Študenti a študentky NLA sa budú snažiť NBS pomôcť s nastavením kvalitnej komunikačnej stratégie, aby sa zaujímavý a dnes tak potrebný obsah mohol k mladým nielen dostať, ale bol aj pochopený.

Swiss ReSwiss Re | World Economic Forum

Je udržateľnosť téma aj pri hiringu?

Swiss Re je jednou z najväčších zaisťovní na svete a zároveň veľkým zamestnávateľom na Slovensku.

Naši študenti a študentky budú hľadať nové spôsoby, akými sa Swiss Re môže stať ešte ekologickejšou a udržateľnejšou firmou. Hlavnú pozornosť však upriamia na prieskum, ktorého cieľom je zistiť, nakoľko dôležitá je udržateľnosť pre mladých ľudí pri výbere zamestnávateľa.

Študenti a študentky budú mať možnosť nahliadnuť do korporátneho sveta a spoznajú, ako vo Swiss Re vyzerá náborový proces. Výstupom bude návrh novej formy, akou prezentovať uchádzačom udržateľné aktivity firmy.

Slovenský skautingRegistrácia - Slovenský skauting

Skauting bude aj vďaka NLA v novom šate

Vždy sú na výber aj projekty z neziskového sektoru. Počas tohto semestra pomôžeme práve Slovenskému skautingu.

Slovenský skauting už dávnejšie oslavoval 100 rokov, preto niet divu, že ho mnohí považujú za zastaranú organizáciu. Ľudia o nej majú často skreslené predstavy, fakticky je však zámerom a hlavnou aktivitou skautingu rozvoj mládeže.

Aj preto tento rok dochádza k rebrandingu celej organizácie – už čoskoro bude mať Slovenský skauting novú vizuálnu identitu. Na tom sa ako jedna z kľúčových postáv podieľala študentka tretieho ročníka NLA Miroslava Petrášová.

Cieľom študentov a študentiek pri tomto projekte je okrem pomoci pri vytvorení konceptu podujatia pre spustenie novej značky aj navrhnutie spôsobu komunikácie tejto značky smerom k verejnosti.

V zimnom semestri naši študenti a študentky pracovali na týchto projektoch. Takisto boli zaujímavé a inšpiratívne a účastníci a účastníčky sa na nich mnohé veci naučili.

Čo ťa u nás ešte čaká?

Počas troch rokov štúdia v NLA budeš mať aj ty možnosť zapojiť sa do podobných projektov vo firmách, neziskovkách či vo verejnom sektore. Okrem toho ťa čakajú diskusie s inšpiratívnymi osobnosťami, workshopy a kurzy s odborníkmi z rozličných oblastí. Ale nebude to len o vzdelávaní, ale aj o vzájomnej spolupráci a podpore v osobnom či pracovnom živote a budovaní hlbších vzťahov.

Prvý rok v NLA sa budeš zameriavať najmä na sebaspoznanie, druhý rok pôjde viac o tímové zručnosti a projektový manažment. Toto ťa perfektne pripraví na to, aby si v treťom záverečnom ročníku vedel, ako realizovať vlastný projekt s pozitívnym vplyvom pre spoločnosť a aj tvoje blízke okolie.

Prihlás sa už dnes do ďalšieho ročníka NLA.
Vyplň krátku prihlášku, napíš pár slov o sebe a postúp ďalej.

Tešíme sa na teba 🙂

Zisti viac o NLA
Vyplň krátku prihlášku TU