3… 2… 1… Letný semester Nexteria Leadership Academy odštartovaný

  1. Domov
  2. Nezaradené
  3. 3… 2… 1… Letný semester Nexteria Leadership Academy odštartovaný

V Nexteria Leadership Academy (NLA) sme oficiálne otvorili letný semester. Počas skúškového obdobia (od polovice decembra do polovice februára) prebieha minimum aktivít a práve Kick off letného semestra dal študentom a študentkám NLA možnosť po dlhšej dobe stretnúť svojich spolužiakov a spolužiačky v príjemnej atmosfére.

Začiatok kalendárneho roka býva častokrát pre študentov a študentky plný príprav na skúšky. Tomu, samozrejme, v NLA rozumieme a študentom dávame priestor sústrediť sa na to, čo je pre nich dôležité. Častokrát je to práve vysokoškolské štúdium. Po tom, čo úspešne uzavrú zimné semestre, je čas vrátiť sa späť. A tento veľkolepý návrat NLA do každodenných študentských životov musíme predsa poriadne osláviť!

Veselo aj vážne

Vo štvrtok 9. Februára sa v našich priestoroch stretlo približne 50 študentov a študentiek. Po dlhšej dobe sa na jednej kope vyskytli naši prváci, druháci, tretiaci a dokonca aj alumni NLA. O zábavu, samozrejme, nebola núdza. Mladí ľudia plní entuziazmu vytvorili skvelú atmošku, v miestnostiach sa ozývali výbuchy smiechu.

Študenti a študentky mali príležitosť v menších skupinách lepšie spoznať ostatných aj vďaka icebreakerom v podobe zábavných hier. Opäť mali možnosť zistiť, koľko spoločného toho majú napriek tomu, že je každý z nich úplne iný. Diverzita je v NLA jednou z najväčších pridaných hodnôt a komunita zložená zo silných, no rozdielných osobností posilňuje ducha, ktorého študenti medzi sebou majú.

Veselé hry vystriedala prezentácia aktuálneho stavu NLA. Zaujímavé dáta z prieskumov či feedbackov z uplynulého semestra donútili v dobrom študentov a študentky sa zamyslieť aj nad vážnejšími témami. V NLA je témou tohto roka “Bezpečné prostredie” a práve tejto oblasti sa týkala záverečná diskusia v malých skupinách s členmi tímu.

Študenti a študentky mali možnosť hlbšie sa zamyslieť nad tým, čo oslabuje, a naopak, posilňuje bezpečné prostredie. V skupinách následne rozobrali, čo môžu oni ako jednotlivci robiť alebo nerobiť pre to, aby sa každý v komunite cítil “safe”. Výsledky svojich diskusií odprezentovali ostatným, ktorí sa mohli dopýtať otázky, ak im bolo niečo nejasné. Uvedomili si, že pocit bezpečia v komunite chce zažiť každý a je len na nás, či sa ostatní takto pri nás budú cítiť.

Ako v čajovni

Kick off letného semestra bol skutočne jedinečný. Priestory, v ktorých sa program konal, sa zmenili na útulné miesto, o ktorom by nikto nepovedal, že sa v ňom inokedy konajú oficiálne a formálne stretnutia a aktivity.

Vďaka “čajovému baru”, v ktorom si študent a študentka mohli spraviť akýkoľvek čaj a zohriať sa tak v tento zimný podvečer, by si mnohí mysleli, že prišli skôr do čajovne ako na podujatie rozvojového programu. “Cozy style” dodali aj vankúše, ktoré vytvorili príjemné posedenie. Sviečky spravili prítmie, ktoré navodilo útulnú a intímnu atmosféru každému rozhovoru.

S prázdnym žalúdkom ani na krok

Tím sa za pomoci ochotných dobrovoľníkov postaral o prázdne brušká všetkých účastníkov. Nie je tajomstvom, že na aktivitách NLA je občerstvenie “must have”. Slané či sladké maškrty čakali na študentov a študentky rozložené na stoloch, ku ktorým mal prístup každý. Čerstvé bagety a hranolky potešili každého, kto sa pred Kick offom nestihol navečerať.

Ako sa páčilo študentom a študentkám?

“Bol to skvelý začiatok letného semestra. Po takmer dvoch mesiacoch sme sa uvideli so spolužiakmi a spolužiačkam, užil som si oficiálnu časť, bolo to príjemné.”

“Bolo skvelé riešiť tému bezpečného prostredia. Veľmi sa mi páčili štatistiky a následná diskusia plná nápadov, postrehov a uvedomení.” 

“Osobné stretnutie po dlhšom čase obnovilo moju túžbu aktívne byť v NLA, dať si tento program opäť vnútorne ako prioritu. Som rada, že bol čas na neštruktúrované rozhovory. Aktivita o bezpečnom prostredí mi pripomenula, že keď sa nám niečo nechce rozoberať, možno by sme práve preto mali – napriek tomu, že je to ťažké.”

Ďakujeme všetkým zúčastneným za skvelý čas, ktorý sme spolu strávili. Už teraz sa tešíme na ďalší, ktorý sa uskutoční v septembri už aj za účasti nových prvákov a prvačiek.

A mimochodom – ak chceš aj ty zažiť atmosféru super komunity v NLA, prihlás sa už dnes do ďalšieho ročníka NLA.
Vyplň krátku prihlášku, napíš pár slov o sebe a postúp ďalej.

Tešíme sa na teba 🙂

Vyplň krátku prihlášku TU
Zisti viac o NLA TU