Víťazný projekt Ideathonu TY&TERAZ pre LGBTQ+ ľudí pokračuje ďalej!

  1. Domov
  2. Novinky
  3. Víťazný projekt Ideathonu TY&TERAZ pre LGBTQ+ ľudí pokračuje ďalej!

Ideathonom Ty&Teraz pre LGBTQ+ ľudí to nekončí. Projekt víťazov je odhodlaný bojovať proti nenávisti voči menšinám kreatívnym spôsobom.

Aj mladí ľudia môžu spraviť zmenu. Víťazi Ideathonu TY&TERAZ pre LGBTQ+ ľudí, z dielne Night of Chances, chcú bojovať proti nenávisti voči menšinám na Slovensku, a to prostredníctvom umeleckého dokumentárneho filmu. Toto neformálne združenie vonzoskrine so svojím rovnomenným projektom očarilo porotcov a nasadenie, akým chalani oplývali vzalo dych celej NoCi. Prečítaj si viac o tom, čo majú v pláne. 

Chalani majú v pláne začať s nakrúcaním už teraz v januári, a ich dokumentárny film sa má dostať do škôl ešte tento školský rok. Film má poukazovať na nenávisť, s ktorou sa aj samotní tvorcovia dokumentu na školách stretli. Ich projekt je nádherným príkladom toho, ako sa môžu mladí odhodlaní ľudia stať súčasťou zmeny, ktorá posunie Slovensko vpred.

Ambiciózny projekt vonzoskrine má šancu zviditeľniť iniciatívu mladých ľudí a zároveň dať študentom, ktorý film uvidia, pocit reprezentácie. Ak predsa chceme zmenu k lepšiemu, vizibilita hrá kľúčovú rolu. Chalanom sa v ich projekte podarilo spojiť záľubu a umelecký cit s “dierou” na trhu. Proces uzdravovania rán z diskriminácie, šikany či vylúčenia vieme začať príbehom. Každý máme svoj príbeh, predstav si, že by ten tvoj bol zahalený rúškom tajomstva a odmietania. Vonzoskrine je príležitosť dať slovo tým, ktorým sme ako spoločnosť vzali hlas. 

Ak ťa projekt zaujal, máš šancu sa stať jeho súčasťou. Môžeš sa dokonca stať aj komparzistom v ich filme! Ich projekt môžeš podporiť tu a stať sa tak jedným z vyše 40tich podporovateľov.