Je šťastie len abstraktné podstatné meno?

  1. Domov
  2. Novinky
  3. Je šťastie len abstraktné podstatné meno?

Niekedy sa stáva, že prídeme do takého obdobia života, kedy zatvoríme okno a zatiahneme závesy pred celým svetom. Zložíme si z nosa ružové okuliare a prestaneme vnímať hodnotu šťastia, hoci je všade vôkol nás.

Čo je to šťastie?

Vieme sa ho dotknúť? Ako viem, že mám šťastie? Na tieto otázky sa nedá odpovedať. Každý jeden človek, by mi odpovedal inak. Pre niekoho je šťastie rodina, pre iného kamaráti a pre ďalšieho napríklad zamestnanie. Šťastie je aj to, keď vidíme iných šťastnými.

Myšlienku a teóriu šťastia ti teraz priblíži Aleš Bednařík na workshope od Nexteria Labu 23. 5. 2022 od 17:00 do 20:30.

Zúčastniť sa ho vieš aj ty, stačí sa prihlásiť do nového programu Duševné zdravie >> nexteria.sk/lab

Každopádne, ak by som mala identifikovať šťastie, povedala by som, že je to emócia alebo pocit, od ktorého sa odvíja veľa ďalších aspektov v našich životoch. Všetci mávame „deň blbec“, kedy sa nám nedarí absolútne nič, čoho sa dotkneme, všetko nám vypadáva z rúk a každá stolička má zrazu záujem o naše malíčky na nohách.

Poznáš chorobu stresu?

Nešťastie veľakrát vedie k stresu, keďže občas sú tie dni naozaj naprd. Poznáš tetániu? Taktiež prezývaná aj choroba stresu. Viem ti o nej povedať takmer všetko. Začína to drobným šteklením v bruchu, ale nie takým tým zamilovaným, presne tým opačným. Hnusným a nepríjemným. Veľakrát to vedie k silným migrénam, trpnutiu končeku prstov alebo k necíteniu si dokonca aj celých končatín. Súhlasím s tým, že je to naozaj neskutočne nepríjemné.

Je pre mňa zaujímavé, ako nás vedia emócie ovládať, ak s nimi zaobchádzame zle. Aleš nám vo workshope priblíži aj mýty a fakty o šťastí a taktiež ako správne pracovať s emóciami, preto to je pre mňa naozaj téma plná zaujímavostí. Možno sa napokon dozviem, ako ovládať svoje emócie a nie, aby naopak ony ovládali mňa.

Všetci by sme si mali uvedomiť, že zatvorenie okien a zatiahnutie závesov nie je správny krok ku šťastiu. A ružové okuliare? Dúfam, že nám o nich Aleš povie viac!

Nela Nadašská, absolventka Nexteria Lab

?Môj tip

Myšlienku a teóriu šťastia ti teraz priblíži Aleš Bednařík na workshope od Nexteria Labu 23. 5. 2022 od 17:00 do 20:30.

Zúčastniť sa ho vieš aj ty, stačí sa prihlásiť do 16. mája, do nášho nového programu Duševné zdravie >>nexteria.sk/lab