Novinky od Night of Chances pomáhajú verejnému sektoru

  1. Domov
  2. Novinky
  3. Novinky od Night of Chances pomáhajú verejnému sektoru

Vďaka inšpiratívnym online eventom Night of Chances si vieš teraz nájsť skvelú prácu aj vo verejnom sektore. Áno, presne o tom sú novinky od tímu Night of Chances, ktorými sme sa rozhodli v Nexterii prispieť k tomu, aby slušní, vzdelaní a mladí ľudia videli zmysel v práci nielen pre súkromný sektor, ale aj ten verejný. Oplatí sa sledovať Night of Chances!

V máji 2021 zorganizoval náš tím Night of Chances projekt Futureton. Cieľom tejto súťaže bolo priniesť riešenia na hlavné problémy, ktoré na Slovensku máme a pomôcť čo najlepšie rozdeliť 27 miliárd z Plánu obnovy. Zapojiť sa mohli mladí ľudia hneď v piatich hlavných témach a prihlásiť sa mohli aj tímy, podmienkou bolo, aby nikto z tímu nebol starší ako 26 rokov. Všetky detaily, aj členov poroty nájdeš na webe www.futureton.sk.

Najlepšie nápady boli spracované a odovzdané Ministerstvu financií SR a ďalším kompetentným úradom.

Začiatkom októbra 2021 sme v NOC tíme urobili ďalšiu výnimočnú vec. Historicky prvú Night of Chances Public, diskusiu o možnostiach práce vo verejnom sektore. Úžasní hostia a skvelý obsah tohto podujatia sú dôkazom toho, že verejná sféra má čo ponúknuť mladým ľuďom. Veríme, že keď budú schopní a slušní ľudia nielen v biznise a neziskovkách, ale aj vo verejných inštitúciách, bude sa nám na Slovensku všetkým lepšie žiť.

Ak ste nestihli celý event, stále si ho môžete pozrieť zo záznamu na Facebooku a aj na Youtube. Odporúčame pozrieť si napríklad diskusiu Matúša Valla (primátor Bratislavy) a Ľudovíta Ódora (viceguvernér Národnej banky Slovenska).