Dobrodružstvá z projektu v praxi s Accenture

  1. Domov
  2. Blog
  3. Dobrodružstvá z projektu v praxi s Accenture

Veľkou súčasťou Nexteria Leadership Academy sú projekty v praxi. Práve na nich máme ako študenti možnosť čerpať pracovné skúsenosti priamo od profesionálov vo fachu. Obvykle prebiehajú ako projekt s určitou časovou duráciou, za ktorú máme v tíme a s pomocou lektorov dosiahnuť vopred stanovený cieľ. Jedným z takýchto projektov bol aj ten minuloročný s Accenture, firmou, ktorá patrí medzi hlavných partnerov programu NLA. Vedomostí a skúseností sme tam mali možnosť nabrať plným náručím, veď uznajte sami.

,,Zažili sme reálne ako prebieha projekt – od prvotného zadania a nápadov, cez validáciu s klientom a rôzne iterácie až po konečnú dodávku.”

Projekt pre Vzdelávacie centrum Zaježová bol sľubnou výzvou už od prvého momentu. Accenture sa totiž nezaprelo a svojimi marketérskymi zručnosťami nám predalo ideu na plnej čiare. Mnohí z nás ani len netušili, ako veľa sa budeme môcť naučiť a ako vysoko budeme môcť narásť. Už na začiatku projektu sme všetci pochopili, že Vzdelávacie centrum Zaježová nie je len také hocijaké centrum a prišli sme na to, že toto centrum je predovšetkým komunitou. 

Komunitou prepájajúcou vzdelanie, environmentalistiku a hlavne ľudí, ktorí sa svojimi ideami snažia zlepšiť našu krajinu. Pri plnení svojich ušľachtilých cieľov však narazili na úskalia, na ktorých riešenia jednoducho nemali kapacitu a tak vsadili kartu na akčné duo, nás študentov NLA s víziou v spojení so skúsenými mentormi.

,,Čo bolo pre mňa na projekte najprínosnejšie? Keby sa to dalo, hodím sem zoznam vo worde 🙂 V prvom rade som si spravila jasný obraz o tom, ako funguje práca konzultanta, o ktorej som predtým nič nevedela a dnes už môžem povedať, že je to práca veľmi zaujímavá, kreatívna, no v neposlednom rade aj veľmi náročná.”

Náš výstup bol rozdelený do troch sektorov zaoberajúcich sa efektívnym finančným chodom centra, vlastným e-shopom a merchom a stavebnou expanziou. Pod efektívnym finančným chodom centra sa skrýva séria tabuliek, v ktorých si centrum bude do budúcna vedieť zaznačovať svoje finančné toky a tak sledovať svoju prosperitu presnou a hlavne rýchlou cestou. E-shop v spojení s vlastným originálnym merchom má zase za cieľ uspokojiť potreby klientov a budovať brand, ako aj dať možnosť lokálnej komunite distribuovať svoje ekologické produkty pre väčší trh. Cestu ekologického a zároveň rentabilného rozšírenia kapacít sme navrhli vyriešiť prostredníctvom ľahkej prerábky už existujúcej atraktívnej slamenej budovy, ďalej prostredníctvom investičnej výstavby domčeka na strome, populárnej atrakcie nielen pre hravé duše a výstavbou budovy z najnovšieho udržateľného materiálu, tehál z hubového vlákna, ktoré si centrum bude môcť svojpomocne vyrobiť a na jeho projektovaní a výstavbe sa bude podieľať Slovenská technická univerzita.  

Pracovať na tomto projekte bolo rozhodne náročným avšak o to viac obohacujúcim zážitkom. Dali sme hlavy dokopy a pustili sme sa spoločne do boja. Accenture nám poskytlo full-timových “šéfov” na telefóne, na ktorých sme sa vedeli obrátiť v akejkoľvek situácii. Spoločne sme si prešli škálou workshopov zameraných na širokospektrálne témy z oblasti consultingu ako aj osobného manažmentu. Priučili sme sa consultingovému žargónu, ale aj pracnej príprave presvedčivých prezentácií. Prešli sme si spolu mastering osobného time-managementu či efektívnu komunikáciu s klientom. 

Opísať všetky oblasti, v ktorých sme sa posunuli vďaka tímu z Accenture o dva skoky vpred, by nám zabralo celú stranu. No to najpodstatnejšie, čo nám spoločná spolupráca dala, je poučenie, že sa nikdy nemáme vzdávať ľahko a v tých najťažších časoch zabrať ešte kulinček viac, jedine tak totiž prídeme do zlatého cieľa šampiónov. 

Profesionálnymi konzultantmi na päť mesiacov sme sa mohli stať len vďaka zapáleným lektorom z tímu Accenture. Chceli by sme sa im veľmi poďakovať, ako študenti, za náramný elán a plnohodnotné nasadenie a ako NLA, za dlhodobé a zmysluplné partnerstvo. Ďakujeme.

P.S.: 

Oslovil ťa projekt s Accenture alebo ťa zaujímajú ďalšie projekty v praxi? Poď na Cestu okolo seba, prihlás sa do programu NLA a zaži takýto projekt a mnoho ďalších výziev na vlastnej koži. Pomôžeme ti stať sa tým, kým chceš byť, bez ohľadu na to, aký odbor študuješ >> nexteria.sk/nla.

Autorka článku: Laura Blažeková, študentka NLA