4 absolventi Nexterie v novom rebríčku Forbes 30pod30

  1. Domov
  2. Blog
  3. 4 absolventi Nexterie v novom rebríčku Forbes 30pod30

Forbes 30pod30 je každoročne aktualizovaný rebríček 30 Slovákov, ktorí nemajú viac ako 30 rokov a už vynikajú vo svojom odbore. V tohtoročnej náročnej konkurencii sa podarilo uspieť až 4 absolventkám a absolventom našej Nexteria Leadership Academy. Spoznaj ich bližšie v tomto článku.

 

Samuel Hapák (CEO Vacuumlabs) 

Študentský projekt, ktorý vznikol v roku 2011, je pod vedením Sama teraz už miliónovým biznisom. Firma Vacuumlabs zamestnáva vyše 200 ľudí a pracuje na medzinárodných projektoch. Pre aktuálne najväčšieho klienta v Hongkongu vyvíjajú digitálnu banku. Fintech považuje Samo za oblasť, kde chcú ďalej intenzívne pôsobiť. 

Zdroj: forbes.sk

Gretka Pavlovová (Organizátorka festivalu Atmosféra)

Gretka si v 17-tich povedala, že chce priniesť do jej rodnej dediny niečo pekné. Tak sa začal písať príbeh Atmosféry – festivalu, ktorý Gretka v rodných Hontianskych Nemciach za osem rokov vytvorila. Ten si v posledných rokoch vybudoval na Slovensku jedinečné meno. Okrem toho sa vo voľbách 2020 aktívne podieľala na kampani PS/SPOLU, kde mala na starosti celú terénnu kampaň. S organizovaním Atmosféry plánuje pokračovať a teší sa na to, čo ju v živote ešte čaká.

 

Julián Gerhart (Zakladateľ projektu Zmudri)

Rodák z Prešova sa po bakalárskom štúdiu v Dánsku a v Kanade rozhodol vrátiť na Slovensko, kde len nedávno založil online platformu pre stredoškolákov – Zmudri.sk. Spolu so svojím tímom vzdelávajú mladých ľudí formou krátkych videí na rôzne témy. Ich cieľom je prinášať praktické informácie pre život z oblastí ako kritické myslenie, finančná gramotnosť či výber vysokej školy. Vzdelávacie videá si môžeš pozrieť na ich novom Youtube kanáli.

 

Zdroj: forbes.sk

Michaela Šišková (CEO DNA ERA)

Startup DNA ERA na základe genetických testov odhaľuje predispozície na ochorenia a zameriava sa na ich prevenciu. Michaela založila firmu DNA ERA spolu s manželom Jakubom v roku 2018. Dnes upevňujú svoju pozíciu na slovenskom trhu a hľadajú investíciu vo výške 250-tisíc eur, ktorá by umožnila expanziu do zahraničia, pričom už vedie rokovania s viacerými fondami. Je tiež čerstvou držiteľkou titulu Začínajúca podnikateľka roka.

 

Nexteria robí veci s reálnym impactom

Nielen tohtoročný 30pod30, ale aj pravidelné úspechy a výsledky našich študentov a absolventov ukazujú, že aktivity Nexterie majú zmysel. Napriek ťažkým časom sa nevzdávame a ideme ďalej. Aj ty nám môžeš pomôcť, aby sme mohli naďalej pokračovať v tom, čo robíme najlepšie – pripravujeme mladých ľudí, ktorí posúvajú Slovensko vpred. 

Staň sa naším pravidelným podporovateľom alebo daruj online jednorazový dar, ktorý nám v tomto čase veľmi pomôže  ➡️ nexteria.darujme.sk/3575/ ⬅️